EVEN VOORSTELLEN

Onze stichting zou niet bestaan dankzij een trouwe groep vrijwilligers, welke het fundament zijn van de stichting.

Het dagdagelijks bestuur is in handen van de volgende personen:

Heleen

Penningmeester

Mijn naam is Heleen, ben 55 jaar. Ik heb 2 kinderen, een dochter en zoon en mag genieten van 2 kleindochters. Onze kinderen hebben de eerste jaren van hun leven doorgebracht in Bunschoten. Hierna zijn wij verhuisd naar een plaatsje in de Noordoostpolder. In 2001 zijn wij verhuisd naar Zeewolde. Hier hebben onze kinderen de laatste jaren van hun jeugd doorgebracht. Na mijn scheiding ben ik verhuisd en werk nu als verpleegkundige.

Op maandagochtend 5 juli 2010 veranderde ons leven van het ene op het andere moment door de arrestatie van onze zoon. In de jaren die volgden ondervond ik alle moeilijkheden die dit met zich meebracht en tevens de ervaring dat het niet bespreekbaar was om het verdriet te kunnen delen die je ervaart als familie van een dader. Dit verergerde toen onze zoon op 9 oktober 2017 wederom werd gearresteerd omdat hij werd verdacht van een afgrijselijk delict.
Elke vorm van hulp of begeleiding voor deze groep, naasten van daders ontbreekt, terwijl de impact op het leven van naasten dramatisch is, dit omdat ongeloof, verdriet en boosheid en andere emoties je treffen. Doordat ik nu tweemaal heb ervaren hoe het is om naaste van een dader te zijn, “de moeder van” te zijn, wil ik mij inzetten voor het bespreekbaar maken van het verdriet van familie aan de kant van de dader. De situatie waarin je terecht komt geeft veel moeilijkheden en eenzaamheid. Stichting SANG wil er ook op die
momenten voor je zijn. Je bent niet alleen! Mocht je hierover met mij in contact willen komen, dan kan dat via het contactformulier op de website van Stichting SANG of door een mail te sturen naar:
info@stichtingsang.nl

Debbie

Secretaris

Hi! Mijn naam is Debbie, 35 jaar en samenwonend met de vader van onze 2 kinderen.
Ik kom uit een hardwerkend maar hecht gezin bestaande uit Vader, Moeder, een jongere broer en een grote familie eromheen.
In 2010 werd mijn broer gearresteerd voor een vreselijk delict. Na bijna 7 jaar kwam hij in een GGZ-instelling waar het opnieuw gruwelijk mis is gegaan waardoor hij nu een straf uit zit van 28 jaar + TBS.
Alles was anders en niets en niemand was meer dezelfde, ook onze wereld stond volledig op zijn kop. In een tijd van overleven, krijg je alle kanten van het rechtssysteem te zien. Van de één op de andere dag ben je een naaste van een verdachte/gedetineerde. Wie moet je bellen? Wat moet er geregeld worden? Wat kan je juist wel en absoluut niet doen. En dan is er ook nog eens (Social) media. Niemand of weinig mensen in je omgeving begrijpen je, Snappen het verdriet en je gevoel niet. Familie neemt afstand, Vrienden verdwijnen, Je staat er alleen voor. Iedere naaste mag er zijn en gehoord worden, iedereen heeft recht van spreken. Als jij ook naaste bent van een verdachte/gedetineerde en kan ik ook maar iets voor je betekenen? Aarzel dan niet en neem gerust contact op met mij via het contactformulier of mail naar info@stichtingsang.nl

Dave

Voorzitter

Mijn naam is Dave, 45 jaar oud, 23 jaar samen met mijn vrouw, en heb 3 zoons in de leeftijden van 16,19 en 21. 1,5 jaar geleden werd een van mijn zoons een dader in een steekpartij met dodelijke afloop.
In een klap staat je wereld op zijn kop, en word je overmand door allerlei emoties, gaat alles in sneltreinvaart en staat de wereld ook stil. Je bent plotseling de vader van…, de dag dat mijn zoon gearresteerd werd, was de dag dat wij als naasten veroordeeld zijn door de buitenwereld, althans zo voelde het.
Ik wil graag anderen, die zich in dezelfde situatie bevinden helpen door er simpelweg te zijn, dat is iets wat ik toch wel als gemis heb ervaren, en graag zou betekenen voor een ander, Je bent niet alleen. Mocht je hierover met mij in contact willen komen, dan kan dat via het contactformulier op de website van Stichting SANG of door een mail te sturen naar: info@stichtingsang.nl